Belangrijk aan het spelen van Archery-games: zorg voor de veiligheid van jezelf en van anderen. Ook al zijn de pijlen veilig om te gebruiken zelfs wanneer je geen helm aan hebt, toch is het ten alle tijden aanbevolen om het beschermingsmasker aan te doen. Verzamel iedereen na ieder spel en zorg dat je alle pijlen bij elkaar hebt vooraleer aan het volgende (deel)spelletje te starten, anders moet je tegen het einde enorm gaan zoeken en ben je er wellicht meerdere kwijt.

Klassiek Archery Tag Spel:

Doel: Ofwel alle tegenstanders uitschakelen door ze te raken met een pijl, ofwel alle doelen (kegeltjes, houten paaltjes, rozen, ….) omver te schieten.

Veld: je verdeelt het veld eenvoudig door een lange rechte lijn te trekken. Aan weerszijde van de lijn zet je de doelen op dezelfde afstand van de lijn. De obstakels zet je daarachter verspreid zoals je zelf verkiest.  Je moet geen zijlijnen of achterlijnen aanduiden, je kan dit uiteraard doen als je dat wenst. Je mag niet in elkaars veld/vak komen.

Spelers: vanaf 3/4 spelers per team, maar evengoed mogelijk met 10 tot 12 spelers per team.

Extra regels: Geraakt is geraakt! We spelen eerlijk en volwassen, je voelt het heus wel of je raak was. De boog is ook deel van je lichaam. Een pijl die op de grond kwam en dat tegen jou is niet raak (of wel als je het zo kiest 🙂 ). Iedereen start met 3 pijlen. Pijlen kunnen uiteraard herbruikt worden eens ze op de grond liggen.

Variaties: als je een pijl kunt vangen uit de lucht mag je iemand vanop de dodenbank terugroepen. Je kan zelf nog vele variaties of extra regels bedenken, je kan het zo gek niet bedenken.  Heb je een toffe regel of variatie gevonden? aarzel niet en stuur even een mailtje, we gebruiken graag knotsgekke ideeën van anderen!

Hier kan je wat foto’s zien van Archery-games actie.

BK Archery Tag-60