Packraften in Belgie

Een handige link met hierop: routes, tips en tricks, informatie over huur, verkoop, …. maar ook regels en wetgeving omtrent wanneer en waar je mag varen. Kortom een handleiding om erop uit te trekken!

Kaart Packraft-campings

Via deze link kan je zoeken en kijken naar veel ideale plekjes om te kamperen telkens in de buurt van of aan een ideale packraft-trip-locatie. In de buurt van een meer, een rivier, …  

Multi Day Trek Packraft

Een trekking met de packraft kan al in België, zo kan je de hele Semois peddelen in 4 dagen! Maar ook een beetje verder weg zijn er prachtige tochten te maken. Hiernaast kan je genieten van een 4-daagse tocht in Tsjechië in een prachtige Herfst omgeving!

Meerdaagse tochten in het Buitenland.

Met dank aan Filip Claeys kan je via deze link een PDF downloaden met enkele pareltjes van meerdaagse tochten in Scandinavië of nog verder weg. Dus wil je een volgend avontuur plannen dan kan je hier zeker een start nemen!

Dr Throwline ! Safety&Rescue

Voor iedere wildwatervaarder een heus fenomeen, dit filmpje uit de jaren stilletjes blijft nog steeds de basis om met een vleugje humor toch wel enkele zeer serieuze thema’s inzake veiligheid aan te snijden. Uiteraard bijgestaan met degelijke kennis van zaken en moderne technieken kan dit filmpje een goede educatie zijn voor wildwater-veiligheid.

Leuke Daguitstappen in Vlaanderen

Naast de gekende trips voor de packraft, heeft Filip Claeys hier enkele verborgen pareltjes opgelijst met telkens ook handige tips om er een leuk dagtochtje van te maken. Een PDF vol met nuttigheden om in onze achtertuin ervan te genieten!

Community van Packraft!

Packrafters vormen een hechte community en dat is net wat het er zo geweldig aan maakt. Je leert van elkaar, je kan mee aansluiten voor een volgend avontuur, …  Om deze community mee te ondersteunen hebben we een informatie-kanaal opgericht via Whatsapp. Geen nood je wordt niet bedolven onder de berichtjes, enkel op tijd en stond een nuttig weetje of een reminder voor een event.

Ardennen als Packraft-Speeltuin!

Dankzij Filip Claeys kan je hier genieten van een goed gevulde PDF vol met leuke daguitstappen in de Ardennen. Het gekende concept: Eerst peddelen en dan wandelen, want zo doet Filip het altijd. Wil je ontdekken waarom? Dan moet je eens met hem persoonlijk babbelen!

Wetgeving Rivieren België

Om iedereen een zo fijn mogelijke ervaring te bezorgen in de natuur en om zowel vissers als jagers en peddelaars harmonieus te laten samenleven zijn er een aantal regels die we dienen na te leven. Het is een heel ingewikkeld gegeven, maar Lucas Flies heeft dit voor ons in een heldere presentatie gegoten. 

Belgische Expeditie in Alaska  –  Jens Paque

Een fantastisch verhaal van 2 Belgen die een unieke trip hebben ondernomen in het verre en verlaten Alaska! 
Geniet mee, geraak geïnspireerd en wie weet borrelen er bij jou ook wat plannen op?

Wetgeving en Rivieren in Luxemburg

Dankzij de Mathias Michielsen kan je hieronder een interessante PDF vinden met nuttige tips en tricks wanneer je rivieren in Groot Hertogdom Luxemburg wil gaan varen. 
Geniet van het water, dichtbij huis!

Algemene informatie

DIJLE-avontuur: Kostprijs: 60euro, inclusief treinticket, materiaalhuur, begeleiding. Enkel picnick moeten we, omwille van corona-proof, zelf laten meenemen. Een wandeltocht door de natuur met een packraft/peddeltocht op een Dijle door natuur en door de historische stad van Leuven. Vaak mixen we er nog iets extra bij ook.

MAVA-wildwatercursus: Kostprijs: 70euro (55euro indien eigen materiaal), inclusief packraftsmateriaal, begeleiding. Je kan ook een neopreenpak en botjes huren, snel zijn is de boodschap. We werken hier doelbewust met kleine groepjes, van 7/8 deelnemers per begeleider. Zo kunnen we maximaal de veiligheid garanderen en er een plezante dag van maken.

ARDENNEN-Avontuur: Kostprijs: 60euro, inclusief packraftmateriaal, begeleiding. Het is steeds een wandeling door de natuur, een stukje rivier afvaren , een picknick onderweg, lekker babbelen en sociaal zijn, …. Kortom alle ingrediënten voor een ontspannen dagje…

ZELF OP AVONTUUR?  Wil je gewoon graag zelf op avontuur? Wil je zelf je moment en locatie kunnen kiezen voor je micro-avontuur? Dat kan uiteraard ook. Dan kan je bij ons een setje PACKRAFT huren voor 35euro per dag, of 50euro voor een weekend.  We hebben intussen overigens ook veel van onze dagavonturen online gezet zodat je met onze info zelf op stap kan.  Meer info volgt, maar voor diegenen die komen huren  krijgen ze dat nu reeds mee.