PACKRAFT HUREN Opblaasinstructies onderaan 
Om een antwoord te bieden op de groeiende interesse voor het packraften en omdat we zelf ook meer en meer packraft-cursussen aanbieden, hebben we intussen een botenvloot van verschillende soorten packrafts: voor vlakwater, voor wildwater, voor stevig gebruik, voor duo, ….. deze komen dus ook allemaal in de verhuur!
SOLO packraft = 35euro per dag , 50euro voor het weekend.
DUO packraft = 50euro per dag, 90euro voor het weekend.
Voor langere periodes contacteer je ons best voor een aangepaste huurprijs.
PACKRAFTEN-VLOOT: Verhuurprijzen klik hier.
- KOKOPELLI ROGUE (12x) omdat we merken dat velen toch nog graag een packraft komen huren die zowel licht van gewicht is, maar toch nog bestand is tegen een stevig stootje. Korte expedities en uitjes zijn ideaal hiervoor. Wildwater ook mogelijk.
- KOKOPELLI ROGUE LITE (4x) omdat we ook de echte lichtgewicht mensen willen bedienen. Hier is alles dat teveel is eraf gehaald. Ideaal om als extra toe te voegen aan een wandeling of trektocht om zo echt overal heen te kunnen.
- Outdoor Animation Micro-Raft (18x) omdat een écht draagbaar pakketje toch wel zeer interessant is om een dagtocht te ondernemen of een meerdaagse waar je echt niet meer voelt dat je iets mee hebt in je rugzak.
- Outdoor Animation DUO-Raft (8x) omdat een avontuur gedeeld met twee toch nog steeds veel leuker is, niet? Dit is dus een duo-packraft, licht genoeg om mee te nemen en stevig genoeg om zonder problemen een week mee op trip te gaan.
- KOKOPELLI RECON (10x) omdat we als echte wildwaterspecialist ook voor een echt wildwatermodel willen aanbieden. Deze worden tijdens onze cursussen gebruikt, maar zijn ook te huur indien er vraag naar is.
- KOKOPELLI XPD (4x) omdat er velen gewoon graag een tochtje doen op een rivier, maar er daarom niet mee willen wandelen. Iets zwaarder, maar o zo stevig. Je kan er zonder problemen je hond op meenemen, hij gaat hem niet kapot maken!
Opblaasinstructies voor de 2 verschillende ventiel-systemen:
1. De microrafts en duorafts:
Het ventiel bestaat uit twee onderdelen. Wat je op deze foto ziet is het ventiel in volledig gesloten toestand. Er kan nu geen lucht meer uit of in.
Hier is het ventiel er helemaal afgeschroefd. Dit doe je om de lucht er helemaal uit te laten en om de opblaaszak erop te installeren.
De opblaaszak erop installeren doe je door het zwarte mondstuk van de opblaaszak in het witte gedeelte van het ventiel de draaien met de klok mee.
Van zodra de opblaaszak er goed op zit, kan je lucht beginnen “scheppen” met de opblaaszak en deze dan leegduwen in de packraft. Als de packraft bijna vol is, draai je snel de opblaaszak eraf en draai je het ventiel terug dicht.
Als het hoofdventiel is dichtgedraaid, moet je de packraft nog bijblazen door het kleine ventieltje vanboven op het grote ventiel open te draaien en daar met je mond lucht bij te blazen totdat je niet meer kan blazen en de boot goed hard staat.
Na een tijdje op het water kan de lucht in de packraft afgekoeld zijn en dus gekrompen zijn. Op deze moment kan je eenvoudig even bijblazen om terug een strak opgeblazen bootje te hebben.
2. De Kokopelli’s.
Het ventiel openen, binnen zie je een een kruis met een veertje onder. Deze moet ingeduwd zijn en een kwartslag gedraaid zodat hij klem zit. Op deze manier kan er vlot lucht in de packraft.
Nu installeer je de opblaaszak door hem erop te schroeven. Vervolgens blaas je de packraft op. Wanneer deze zo goed als vol is draai je de opblaaszak er snel af en deblokkeer je het kruisje met de veer door naar beneden te duwen en een kwartslag te draaien naar de andere kant zodat deze naar boven schiet.
Het opblazen met de zak doe je door lucht te vangen in de zak en deze dan leeg te duwen in de packraft.
Nu kan je de packraft verder opblazen hetzij met een hulpstukje of rechtstreeks met je mond op het ventiel. Je blaast totdat je niet meer kan, de packraft mag goed hard staan (hard op longkracht, niet met een pomp!)
Als de packraft vol is, kan je het beschermdekseltje erop draaien en vertrekken. Na een tijdje op de rivier kan je merken dat de packraft wat minder strak staat door de koude van de rivier die de lucht doet krimpen in de boot. Dan kan je even bijblazen en weer verder varen.
Hoe moet ik dat allemaal meenemen?
Hoe moet ik dat allemaal opbergen?
En een spatzeil installeren?
Packraft Verhuur Voorwaarden:
Wij leveren jou de materialen intact, proper en mooi opgerold. We verwachten dat jij dit op dezelfde manier terugbrengt.
- Proper en droog terugbrengen : Handdoekje doet wonderen…
- Netjes oprollen, zie instructies op onze website via het filmpje.
Draag zorg voor de packraft tijdens de trip, een packraft is een hoogtechnologiche lichtgewicht vaartuig. Fout gebruik kan ervoor zorgen dat deze kapot kan gaan.
- Vaar niet doelbewust over scherpe stenen, ijzeren pinnen, ….
- Start niet door van op de kant in het water te glijden/schuren. Leg je packraft in de water alvorens in te stappen.
- Gebruik geen messen of andere scherpe voorwerpen in de buurt van een packraft.
Reparatie? Je kan tijdens je tocht een gaatje tijdelijk voldoende plakken met Tyvek-tape. Dit is vaak de snelste oplossing. Wij kunnen dan de het gatje zelf in orde stellen. Ben je langer onderweg dan kan je met de repairkit aan de slag die we meegeven voor meerdaagse trips.
Schade? Wij controleren zelf. Indien je binnen de 2 dagen niets hebt gehoord is het in orde. Je krijgt korting als je ons ZELF AANGEEFT dat er een GAATJE is.
- Klein gaatje: 35euro, 20euro indien je zelf aangeeft.
- Groot gaatje (groter dan 5eurocent) : 50euro, 30euro indien je zelf aangeeft.
- Snede: 100euro, 60euro indien je zelf aangeeft.
- Boot onbruikbaar: Helft van de aankoopwaarde. (500-800euro, afhankelijk van model)
- Peddel kapot of verloren: 50euro
- Zitje kapot/kwijt : 55euro
- Rugsteun kwijt/kapot: 40euro